دکتر ایرج خسرونیا در ارتباط با اخباری مبنی بر شیوع بیماری "استرپتوکوک" قابل انتقال از ماهی های سردابی به انسان، به خبرنگار مهر گفت: این یک بیماری مشترک بین انسان و آبزیان و همچنین دام است که موضوع عجیب و تازه ای نیست.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران ادامه داد: استرپتوکوک، میکروب جدیدی نیست و سالیان سال است که شناخته شده است.
وی افزود: اگر انسان آلوده به این بیماری در مجاورت ماهی ها قرار بگیرد، این بیماری به ماهی ها نیز قابل انتقال است.
به گفته خسرونیا، راه انتقال این بیماری از آبزی به انسان، از طریق خوردن ماهی اتفاق می افتد که البته در صورت آب پز شدن ماهی، انتقال بیماری منتفی خواهد بود.
وی در ارتباط با عوارض ابتلا انسان به این بیماری، گفت: این بیماری می تواند در هر قسمت از اندام بدن وارد شود و به نوعی فرد را مبتلا کند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، وجود این بیماری در گلو را موجب آنژیم چرکی دانست و افزود: این بیماری می تواند وارد خون انسان شود که در این صورت تمام نسوج بدن را دچار می کند.
وی در عین حال به درمان آسان این بیماری در صورت شناخت آن اشاره کرد و گفت: در صورتی که علائم این بیماری شناسایی شود، می توان در مدت کوتاهی با استفاده از آنتی بیوتیک ها نسبت به درمان فرد مبتلا اقدام کرد.
بر اساس اظهارات خسرونیا، این بیماری اغلب در مزارع پرورش ماهی های سردابی که خصوصی و غیر بهداشتی و دور از چشم بازرسان دامپزشکی و وزارت بهداشت هستند، شایع است.
وی تاکید کرد: اگر حتی یک ماهی مبتلا به این بیماری باشد، باید سایر ماهی های همان استخر نیز از بین بروند تا بیماری شیوع پیدا نکند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در پاسخ به این سئوال که می توان ارتباطی بین عوارض بیماری استرپتوکوک و آنفلوآنزای پرندگان قائل شد، گفت: به هیچ عنوان این دو بیماری قابل قیاس با یکدیگر نیستند.
نظر شما